Overzicht

  • Bijeenkomst 1 dinsdag 7 juni 2022
    18:00 - 19:30 uur
  • Locatie Middelburg
  • Adres Nehalennia SSG | Kruisweg 2, 4335 CT Middelburg
  • Max. aantal deelnemers 20
  • Uiterste inschrijfdatum maandag 23 mei 2022
  • Trainer Niels Dom
  • Meer informatie? info@fit2workzeeland.nl

Inhoud

In deze zen workshop maak je kennis met zenmeditatie. Niet alleen topsporters, maar ook CEO’s mediteren om topprestaties te leveren zonder teveel stress. Mediteren leert je met meer rust en aandacht optimale resultaten te behalen en de goede balans te vinden tussen werk en privé.

Zen betekent letterlijk ‘aandacht’ en door training daarvan ontwikkel je meer focus in leven en werk. Met aandacht wordt niet alleen alles mooier, maar gaat ook alles beter. Je doorziet sociale processen eerder, leert beter samen te werken en sneller de oorzaak van problemen te herkennen. Hiermee help je niet alleen jezelf. Je helpt ook je team en je organisatie om gestelde doelen te behalen.

Zenmeditatie is een van de meest effectieve methoden om te leren denken wat je wilt denken en te voelen wat je wilt voelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de brug tussen de linker- en de rechterhersenhelft dikker wordt door regelmatig te mediteren. Hierdoor gaan ratio en gevoel meer geïntegreerd samenwerken. Dit komt je efficiëntie en creativiteit direct ten goede.

Doelen en opbrengsten

Deelnemers kennis laten maken met de (Japanse) zen filosofie en de basis van het mediteren.

Trainer
Niels Dom

Niels Dom (1967) mediteert sinds 2001. De nieuwsgierigheid waarmee hij begon werd door de positieve ervaringen al snel een fascinatie voor de effectiviteit ervan. Ook in zijn werk in de zorg manifesteerde hij zijn bevlogenheid om voor anderen iets te betekenen. In zenmeditatie, zelfreflectie en bewustwording vindt hij de ruimte en vrijheid om vol te leven. Hij deed de opleiding tot zenleraar in Delft bij Dirk Polder en voelt zich aangesproken door de pragmatisch benadering van meditatie binnen Zen.nl.
Zen houdt niet op als je van je kussen opstaat, sterker nog, daar begint het pas. Vanuit zijn enthousiasme en ervaring probeert hij jou mee te nemen en te begeleiden in de meditatie.