Overzicht

  • Bijeenkomst 1 dinsdag 7 juni 2022
    19:45 - 21:00 uur

Inhoud

Heb je moeite met inslapen, doorslapen of word je niet uitgerust wakker?
Wil je je slaapkwaliteit verbeteren, minder ziekteverzuim, betere prestaties of gewoon meer energie en plezier in het dagelijks leven?

Slapeloosheid vraagt om een 24-uurs benadering. Invloeden van de dag lopen door in de nacht. Te veel activiteit van het sympathische zenuwstelsel zorgt er voor dat je minder goed slaapt. Hierdoor ben je overdag minder belastbaar en zul je sneller stress ervaren. Dit maakt weer dat je sympathische zenuwstelsel in actie blijft en het slapen steeds moeilijker wordt. Je kunt deze vicieuze cirkel doorbreken door het slaapprobleem gestructureerd aan te pakken!

Doelen en opbrengsten

Deze workshop geeft je
– Meer kennis en inzicht over het effect van slapen op de gezondheid
– Tools voor het voorkomen en verminderen van slaapproblemen
– Direct toepasbare tips voor een betere slaap
– Slaap/ontspanningsoefeningen

Trainer
Marleen van Wijngaarden

Mijn naam is Marleen van wijngaarden-Verhulst.

Ik ben bijna 25 jaar Oefentherapeut Cesar/Mensendieck en werk sinds 2010 als zelfstandige in mijn praktijk in Medisch Centrum Kalverstraat in Middelburg.

In mijn praktijk behandel ik mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat maar tevens heb ik een grote affiniteit met psychosomatische klachten en rond ik binnenkort een opleiding af tot psychosomatisch oefentherapeut. Bij psychosomatische klachten kun je denken aan een combinatie van klachten die zich lichamelijk uiten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, spierspanningsklachten en ademhalingsproblemen en psychische klachten zoals een verminderde concentratie, prikkelbaar zijn, piekeren of slaapproblemen.

Sinds 2016 mag ik mij ook slaapoefentherapeut noemen. In dit kader zal ik dan ook een workshop verzorgen. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten tijdens Fit2Work!

 

efentherapie Middelburg