Overzicht

  • Bijeenkomst 1 dinsdag 7 juni 2022
    20:00 - 21:00 uur

Inhoud

Ruim een kwart van de werknemers in Nederland combineert werk en mantelzorg en dit aandeel groeit. Mantelzorg betekent dat je voor iemand zorgt waar je niet om gevraagd hebt, dit overkomt je! Want…. het is toch vanzelfsprekend om voor een dierbare of familielid te zorgen!?

Als werkende mantelzorger word je steeds zwaarder belast. Dit komt deels door de krapte op de arbeidsmarkt waardoor de vraag aan de werknemer groeit. Anderzijds zorgen demografische ontwikkelingen ervoor dat er sprake is van een toename van kwetsbare mensen die (mantel)zorg nodig hebben én een afname van mantelzorgers.
Als werkende mantelzorger vervul je meerdere rollen. Je werkt niet alleen voor je baas, maar zorgt ook voor jezelf en/of je gezin én je zorgt ook voor een familielid of dierbare. Waar blijf jij in deze zorg voor anderen?

Hoe zorg je ervoor dat je werk en mantelzorg kan combineren met je eigen leven en blijf je in balans?

Hopelijk gaat deze workshop hierop een begin van een antwoord geven.

Doelen en opbrengsten

We gaan interactief kijken hoe het gesteld is met jouw balans en we hopen aan het einde van de workshop je meer inzicht te hebben gegeven in wat er op jouw bordje ligt, waar je energie van krijgt en wat jouw energievreters zijn.

 

Trainer
Anja Minnaard en Silvia Lipman

Manteling is een welzijnsorganisatie die op Walcheren actief is. We ondersteunen mantelzorgers door het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie, het doorverwijzen naar de juiste instanties, het organiseren van trainingen en cursussen, ontspannende activiteiten en lotgenotencontact, de uitvoering van de mantelzorgwaardering, het noodfonds en respijtzorg bieden door de ij

Foto 1; Anja Minnaard, coördinator Vriendendienst (maatjesproject voor mensen met psychische kwetsbaarheid), deskundigheidsbevordering vrijwilligers

Foto 2; Silvia Lipman, mantelzorgondersteuning, coördinator VPTZ-thuis, PR

Meer informatie is te vinden op:

www.mantelingwalcheren.nl

Wij zijn bereikbaar op 0118 553530