Overzicht

  • Bijeenkomst 1 dinsdag 7 juni 2022
    16:15 - 17:45 uur
  • Locatie Middelburg
  • Adres Nehalennia SSG | Kruisweg 2, 4335 CT Middelburg
  • Max. aantal deelnemers 20
  • Uiterste inschrijfdatum maandag 23 mei 2022
  • Meer informatie? info@fit2workzeeland.nl

Inhoud

In onze snel veranderende wereld met alle uitdagingen van dien, ervaren veel van ons onrust in het hoofd en het lijf en als we niet oppassen staan we constant ‘aan’ of we hebben juist het idee dat er niets meer uit onze handen komt. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Hoe zorg je ervoor dat je mentaal en fysiek fit blijft?

Volgens wetenschappelijk onderzoek ligt de oplossing in ontspanning, iets wat we steeds vaker vergeten. Zelfs als je denkt te ontspannen, tijdens een boswandeling bijvoorbeeld, blijven gedachten een groot deel van de tijd door je hoofd malen.

In deze workshop leer je de juiste balans te vinden tussen inspanning en diepe ontspanning. Als je vrij bent van stress en je lichaam vol energie en vitaliteit is, komen je talenten vanzelf bovendrijven. We nemen betere beslissingen, ons EQ neemt toe, we zijn creatiever en meer aanwezig. Wat de kwaliteit van onze relaties en samenwerking verbetert.

De rode draad in de workshop is de kracht van de adem en verder kenmerkt de workshop zich vooral door veel doen en ervaren. Daarnaast is er altijd een koppeling naar de theorie: wat gebeurt er als ik dit doe, wat zegt de wetenschap hierover, wat levert dit me op, enzovoort.

Globaal kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen:

– Effecten van ademhalingstechnieken op het brein en autonoom zenuwstelsel (amygdala ‘hijack’, sympathicus en parasympathicus)
– De link tussen de ademhaling en emoties
– De adem als bron van energie en ontspanning en als stress regulator (disstress, eustress en stress-o-meter); ervaren om van stress naar flow en naar ontspanning te gaan via de adem
– Praktische, thuis toepasbare oefeningen: verschillende ademhalingstechnieken voor energie en ontspanning en lichaamsbewustwordingsoefening

 

Doel:

Balans ervaren tussen inspanning en ontspanning, energie en rust.

Wat zeggen anderen over deze workshop?

“Ik vond het heel fijn! Lekker leeg hoofd nu en voel me heel relaxed”
“Ik voel me rustig”
“Ik voel me heel erg ontspannen. Ik vond het een enorm fijne workshop! Ik ga hier heel veel aan hebben in de hectiek waarin ik nu zit”
“Ik voel me helemaal zen. Een aantal technieken ga ik zeker herhalen”
“Fijne workshop, top!”
“Totale ontspanning! Bedankt voor alle informatie en hele fijne oefeningen”
“Precies wat ik nodig had, dank!”

Trainer
Suzanne Wohrmann

Suzanne Wohrmann

Zelfstandig trainer en coach

Suzanne Wohrmann brengt al heel haar werkzame leven mensen in beweging, eerst als docente Bewegingsonderwijs en vanaf 2001 als zelfstandig trainer en coach. Met grote betrokkenheid en bezieling helpt ze mensen het beste uit zichzelf te halen. Ze werkt o.a. voor (internationale) bedrijven, publieke organisaties en universiteiten en stimuleert mentale gezondheid en werkgeluk.